Är du nyfiken på hur du kan digitalisera ditt hem? Här kommer några förslag på produkter som finns på marknaden idag. Bygg upp det smarta hemmet med en produkt i taget, njut sedan av att det sköter sig självt.

Ljud

Det finns idag en uppsjö av smarta högtalare som förenklar vardagen för dig. Prata med högtalaren för att kontrollera musiken, ställ en timer, be den att ringa upp en vän eller ställ en fråga. Tillämpningsområdena tar inte slut, bara fantasin sätter gränserna, tekniken finns här.

Ljus

Använd digitala ljuskällor för att skapa den perfekta belysningen hemma. På så sätt kan du ställa in när ljuset ska tändas och vilka inställningar som lamporna ska ha beroende på behov. Självklart går det även att ändra manuellt till exempel till feststämning när det blir aktuellt.

Städ

Robotdammsugare är idag inte längre en framtidsvision utan verklighet. Många av robotdammsugarna har även en moppfunktion och går att styra med en app.

Växter

Har du inte gröna fingrar? Den finns flera smarta lösningar på marknaden för att hjälpa dig med växter. Undvik att över- eller undervattna med ett smart odlingssystem. Utöver att växterna är fina att se på renar de även luften för en bättre inomhusmiljö.

Eva Eiknes