Idag finns det många gratis virusskydd att välja emellan och det kan ibland vara förvirrande. En bra egenskap, förutom att stoppa virus, är att virusskyddet inte segar ner din dator i onödan.

Kostnadsfria virusskydd

Då kostnadsfria virusskydd ofta kan sakna en del funktioner som betalversionerna har så gäller det att hitta något som fortfarande har dom viktiga funktionerna. Man bör fortfarande ha i åtanke att det i slutändan är bättre att köpa en fullständig version, då det i regel erbjuder ett mer komplett skydd med fler inställningsmöjligheter. Här kommer ett par tips på några virusskydd med bra gratisversionen:

Avast

Ett riktigt bra alternativ för dig som letar ett gratis virusskydd. Det ingår en rad olika sorters skydd som filskydd, mejlskydd, internetskydd och ett beteendeskydd. Avast använder också väldigt lite systemresurser vilket gör att det inte segar ner din dator samtidigt som det är säkert, det kan även skanna ditt nätverk och upptäcka säkerhetsbrister. Om du spelar online på din dator så blir du säkert även glad över att höra att Avast har ett spelläge som ser till att programmet inte tar resurser från ditt spel så din upplevelse förblir oförändrad. IT-säkerhetsinstitutet gav gratisversionen 6/6 vid test av skydd.

Avira

En stark kandidat som utöver det vanliga antivirusskyddet erbjuder funktioner som webbläsarskydd som inkluderar ett tillägg som kan förebygga övervakning av din internetaktivitet och även en VPN som låter dig passera geografiska blockeringar. I gratisversionen ingår en datamängd på 500 MB per månad för din VPN.

Kaspersky

Ett lättkört antivirus som fått bra detekteringsresultat när det blivit testat för både nya och sedan tidigare kända virus. Det ingår mejlskydd, filskydd och internetskydd. Kaspersky saknar dock beteendeskydd vilket gör att den inte upptäcker nya, okända virus lika bra som övriga virusskydd listade ovan.

rnn.yqe.