I och med att mobilerna börjar ha mycket bättre kameror i sig så börjar det bli mer intressant att använda dessa mer som kamera. Du kan ske redan använder din mobil att ta bilder med. Det finns en hel del tips på hur du kan förbättra ditt fotograferande och ta ännu bättre bilder. Fotografera mera med din mobil och lär dig mer.

I de flesta lägen när man fotograferar så står man för långt ifrån. Ta det som regel att alltid gå närmare det du ska ta en bild av. Det brukar oftast bli mycket bättre. Ska du fotografera barn och djur så ställ dig på knä så du kommer i deras nivå. Detta är två enkla tips på hur du kan ta ännu bättre bilder med din mobil. Idag så finns det optik med både tele och vidvinkel som kan monteras på din mobil för att kunna förbättra dina bilder. Ta en titt online på utbudet av objektiv till din smarta telefon. Skaffa dig ett kit för nybörjare och testa. Du kan köpa på dig mer optik senare.

Det finns många bra tips på nätet som du kan ta till dig och testa nästa gång du fotograferar med din mobil. Ju mer du aktivt tar bilder så blir du allt bättre på detta. Experimentera mycket då det inte är några problem med att radera de bilder som inte blev så bra som du ville. Se också till att regelbundet ta back-up på din mobil så du inte riskerar att tappa alla bilder om mobilen skulle gå sönder eller att den skulle försvinna. Om du har en iPhone så använd dig av iCloud och Google kan hjälpa dig som både har en telefon från Apple och en Android telefon.

Eva Eiknes