Det var nog många som blev försatta i en svår situation när det behövde studera på distans under pandemin. Men för många var det en bra träning i hur det är att använda digitala skolplattformar. IT-hjälpmedel som lärplattformar i skolan underlättar på många sätt.

Många skolor väljer därför att komplettera mer traditionell undervisning med digitala lärplattformar. Eftersom det finns så många fördelar kan det bidra till att hjälpa både lärare, elever och föräldrar.

Hur lärplattformen kan hjälpa dig

Idag finns det stora utmaningar inom skolvärlden. Det är allt från brist på lärare till stora elevkullar med stundtals alldeles för många elever per klass. Du som förälder har ofta mycket på jobbet och ska klara av vardagssysslorna. Inte sällan hamnar barnet i kläm mellan lärare och föräldrar.

Eftersom eleven ska befinna sig i centrum kan lärplattformen underlätta kommunikationen. Lärare kan mejla och även dela viktiga dokument som läxor, scheman och viktiga aktiviteter. Föräldrar kan enklare hänga med i barnets utveckling och bidra med feedback. Eleverna kan också bli mer medvetna och hänga med under lärprocessen med hjälp av skolplattformen.

Eva Eiknes